מוזיאון הלובר (Louvre) עובדות שלא ידעתם – כל מה שצריך לדעת טיפים והמלצות
בלב פריז, מול נהר הסן (Seine) ומול גני טווילרי (Tuileries), ניצב לו מוסד תרבותי שכבר מזמן חצה את גבולות האמנות והפך לאייקון עולמי – מוזיאון הלובר (Louvre). אלפי מבקרים פוקדים את המוזיאון מדי יום, מצלמים את הפירמידה המפורסמת ונעמדים בתור מול המונה ליזה (Mona Lisa), אבל מאחורי הקלעים של המוזיאון המפורסם הזה מסתתרות עובדות מסקרנות, היסטוריה מרתקת והפתעות שרוב התיירים כלל אינם מודעים אליהן. הנה כל מה שצריך לדעת על מוזיאון הלובר – מהפרטים המפתיעים ועד להמלצות הסודיות למבקרים.
לא רק מוזיאון – הלובר היה פעם ארמון מלכותי
רבים לא יודעים, אך הלובר לא נולד כמוזיאון אלא כארמון מלכותי מפואר. במקור, עוד במאה ה-12, נבנה במקום מבצר צבאי שנועד להגן על פריז מפני פלישות. עם השנים, המבנה הפך לארמון של מלכי צרפת, ששיפצו והרחיבו אותו. במשך מאות שנים שימש הלובר כמעונם הרשמי של מלכים, עד שלואי ה-14 (Louis XIV) העדיף לעבור לארמון ורסאי (Versailles), והותיר את הלובר מאחור.
המוזיאון הגדול בעולם – וגם לא גומרים אותו ביום
מוזיאון הלובר מחזיק בתואר הנכסף "המוזיאון הגדול בעולם" מבחינת שטח תצוגה. הוא משתרע על פני יותר מ-72,000 מ"ר של גלריות ואולמות תצוגה. אם תנסו לבקר בכל אחת מ-35,000 היצירות המוצגות בו ותעצרו דקה אחת מול כל אחת מהן – תזדקקו לכמעט חודשיים שלמים! זו גם הסיבה שכמעט בלתי אפשרי לראות את הלובר כולו בביקור אחד, אלא אם כן אתם מתכננים מרתון של כמה ימים.
האוסף המוסתר מתחת לאדמה
פחות ידוע הוא העובדה שמתחת לפני השטח של מוזיאון הלובר מסתתר אוסף עצום נוסף של פריטים ויצירות שלא נחשפים לקהל הרחב. מדובר באלפי פריטים שמאוחסנים במחסני המוזיאון ומחכים לתורם להופיע בתערוכות או מחקר. האוספים המוסתרים הללו כוללים יצירות ארכאולוגיות, פסלים, ציורים נדירים ואפילו ממצאים מהחפירות שנערכו באתר המוזיאון עצמו.
הפירמידה של הלובר – סמל שנוי במחלוקת
הפירמידה השקופה והזכוכיתית שבכניסה הראשית למוזיאון היא אולי אחד מהסמלים המזוהים ביותר עם פריז כיום, אך כשהוקמה בשנת 1989, עוררה סערה ציבורית גדולה. הפריזאים לא אהבו את החיבור בין המראה המודרני של הפירמידה, שתוכננה על ידי האדריכל הסיני-אמריקאי יאו מינג פיי (I.M. Pei), לבין הארכיטקטורה הקלאסית של הלובר. אך עם הזמן, הפירמידה הפכה לאהובה והיום היא אחד מאתרי הצילום הפופולריים בעיר.
המונה ליזה – הרבה יותר קטנה ממה שחשבתם
הרבה מטיילים מגיעים ללובר עם ציפיות לפגוש ציור עצום ומרשים של המונה ליזה (Mona Lisa), אך מופתעים לגלות שמדובר ביצירה קטנה יחסית, בגודל של כ-77 על 53 ס"מ בלבד. נוסף לכך, היצירה מוגנת מאחורי זכוכית משוריינת ועשרות מבקרים מצטופפים מולה בכל רגע נתון, כך שכדאי להגיע מוקדם מאוד או ממש לקראת סגירה כדי לזכות במבט קצת יותר אישי.
לא רק אומנות אירופאית – אוצרות מצרים, יוון והמזרח הקדום
בניגוד למה שרבים חושבים, מוזיאון הלובר אינו מציג רק אמנות צרפתית או אירופאית. למעשה, הוא מחזיק באחת האוספים המרשימים בעולם של עתיקות מצריות, ממצאים מהתרבות היוונית והרומית הקדומה, ואפילו פריטים נדירים מהמזרח הקדום. פסל ונוס ממילו (Venus de Milo) למשל, או ספינקס מצרי ענק שמקדם את פני המבקרים – הם חלק בלתי נפרד מהחוויה בלובר.
יצירות גנובות שהוחזרו – ויצירות שעדיין שנויים במחלוקת
חלק מהיצירות במוזיאון הלובר נרכשו כחוק, אחרות הגיעו בעקבות כיבושים, חלקן הוחרמו, ויש גם כאלה שנמצאות שם במחלוקת עד היום. דוגמא ידועה היא האוצרות המצריים, שעד היום ממשלת מצרים דורשת את השבתם. במקביל, הלובר מקיים בשנים האחרונות שיתופי פעולה עם מדינות שונות ומחזיר יצירות שהושגו בדרכים לא כשרות, כחלק ממגמה עולמית להחזיר יצירות גנובות למולדתן.
ביקור לילה בלובר – קסם אחר לגמרי
לא כולם יודעים, אך מוזיאון הלובר פתוח פעמיים בשבוע גם בשעות הערב – בימים רביעי ושישי. הביקור בשעות הערב מעניק חוויה שונה לחלוטין: פחות עומס, אווירה רומנטית וקסומה, ותאורה שמדגישה את היצירות באור חדש. זהו הזמן המושלם לשוטט בנחת, להתרשם מגלריות מבלי להידחק, ולהרגיש כאילו המוזיאון כולו שייך רק לכם.
השמועה על 666 חלונות – מיתוס או אמת?
במשך שנים נפוצה שמועה עיקשת לפיה בפירמידה של הלובר יש בדיוק 666 חלונות זכוכית, מספר שמקושר לשטן לפי המסורת הנוצרית. בפועל, המספר האמיתי עומד על 673 חלונות. עם זאת, המיתוס ממשיך לעורר עניין והפך לחלק מהאגדה האורבנית שמקיפה את הלובר.
כניסה חינם? כן, אבל בתנאים מסוימים
במוזיאון הלובר יש אפשרות ליהנות מכניסה חינם, אך לא בכל יום ובתנאים מסוימים בלבד. צעירים מתחת לגיל 26 תושבי האיחוד האירופי זכאים לכניסה חינם בכל ימות השבוע. בנוסף, בערב הראשון של כל חודש, הכניסה חופשית לכל המבקרים – אך רק מהשעה 18:00 ועד הסגירה. זו הזדמנות לחסוך בעלויות וליהנות מהמוזיאון מבלי לפתוח את הארנק.
המלצה סודית – לא כולם נכנסים דרך הפירמידה
הכניסה הראשית דרך פירמידת הזכוכית אמנם מרהיבה, אך גם מלאה בתורים. אם אתם רוצים לחסוך זמן, כדאי לדעת שיש כניסות נוספות פחות מוכרות: דרך קניון קארוסל דה לובר (Carrousel du Louvre), למשל, ניתן להיכנס ישירות למוזיאון, לעיתים ללא תור כלל. הכניסה דרך הקניון נמצאת בכתובת רחוב דה ריבולי (Rue de Rivoli) וזו אחת הדרכים הכי נוחות להתחמק מההמון.
מאחורי הקלעים של אחד הפלאים הגדולים בעולם
מוזיאון הלובר הוא הרבה מעבר למוזיאון. זהו מקום שמשלב היסטוריה, אדריכלות, תרבות ואומנות מכל קצוות העולם. מאוצרות עתיקים, דרך יצירות מופת ועד לסיפורים נסתרים ומיתוסים מודרניים – כל ביקור בלובר חושף רובד נוסף של הפלא הזה. למי שמתכנן את הביקור – מומלץ להגיע מוכנים, לבחור מראש את האגפים שתרצו לראות, ואם אפשר, להגיע בשעות הפחות עמוסות או לערב חווייתי שונה.
אוסף יצירות המופת במוזיאון הלובר
מוזיאון הלובר, הממוקם בלב פריז, צרפת, ידוע באוסף הנרחב והמגוון של יצירות מופת. מקורותיו של המוזיאון מתוארכים למאה ה -12 כאשר הוא התחיל כארמון מלכותי. במשך מאות שנים, הוא התפתח למוזיאון בעל שם עולמי, המתגאה במגוון עצום של יצירות אמנות מתקופות ואזורים שונים. אוסף המוזיאון משתרע מתרבויות עתיקות ועד המאה ה -21, ומייצג את ההישגים האמנותיים של המין האנושי לאורך ההיסטוריה. בין האוסף יוצא הדופן של הלובר, כמה יצירות איקוניות בולטות כאטרקציות חובה לכל מבקר. אחת המפורסמות שבהן היא ללא ספק המונה ליזה של לאונרדו דה וינצ'י, יצירת מופת של אמנות הרנסנס. דיוקן מסתורי זה כבש את העולם במשך מאות שנים עם חיוכה העדין ומבטה החמקמק. תערוכה נוספת היא הפסל היווני העתיק, הניצחון המכונף של סמותראקיה, הידוע גם בשם נייקי של סמותראקיה. פסל שיש גדול מהחיים זה מתוארך למאה השנייה לפני הספירה ומתאר את אלת הניצחון המכונפת היורדת מהשמיים. ונוס דה מילו, יצירת מופת יוונית עתיקה נוספת, היא גם אחת מנקודות השיא של המוזיאון. פסל שיש חסר זרועות זה מייצג ככל הנראה את אלת האהבה והיופי, אפרודיטה, ומושך אליו אינספור מבקרים מדי שנה. האוסף העשיר של הלובר כולל גם יצירות רבות של אמנות מצרית, מסופוטמית ואיסלאמית, החל מהתקופה הפרהיסטורית ועד ימינו. למעשה, המוזיאון מאכלס את אחד האוספים הגדולים ביותר של אמנות אסלאמית בעולם המערבי, המציג קרמיקה, עבודות מתכת וטקסטיל משובחים. אוסף הציורים האירופיים הנרחב של המוזיאון, מימי הביניים ועד אמצע המאה ה -19, הוא מאפיין בולט נוסף, עם אמנים ידועים כמו רמברנדט, רובנס וורמיר מיוצגים. במהלך השנים הרחיב הלובר ללא הרף את מגוון יצירות האמנות שלו, תוך שילוב יצירות עכשוויות ובינלאומיות. זה כולל את פירמידת הזכוכית האייקונית שתוכננה על ידי האדריכל הסיני-אמריקאי I.M. Pei, המשמשת ככניסה הראשית של המוזיאון. המוזיאון מארח גם תערוכות מתחלפות המציגות אמנים עכשוויים ותנועות אמנות שונות, מה שהופך אותו למרחב דינמי לאוהבי אמנות מכל רחבי העולם. לסיכום, אוסף יצירות המופת של מוזיאון הלובר מקיף מגוון רחב של ביטויים אמנותיים מתקופות ואזורים שונים. עם מבחר מרשים של יצירות איקוניות כגון המונה ליזה, הניצחון המכונף של סמותראקיה וונוס דה מילו, כמו גם עושר של חפצים עתיקים ותערוכות עכשוויות, הלובר עומד כעדות יוצאת דופן לכוח וליופי המתמשכים של היצירתיות האנושית.גלו את היסטוריית הבנייה של בניין מוזיאון הלובר
ההיסטוריה האדריכלית של מוזיאון הלובר היא עדות לעבר העשיר והמגוון של צרפת. הלובר, שנבנה בתחילה כמבצר בסוף המאה ה-12 על ידי פיליפ השני, עבר גלגולים רבים במהלך השנים. בעוד שמטרתו המקורית של הבניין הייתה להגן על פריז מפני פלישות אפשריות, הלובר הפך בהדרגה ממעוז צבאי לארמון מלכותי תחת שלטונו של שארל החמישי במאה ה-14. עם כל מונרך עוקב, הלובר הורחב ושופץ, המשקף את הסגנונות האדריכליים וההעדפות של התקופה. במהלך תקופת הרנסאנס, בנאים הקימו חלק חדש של הארמון, עם אלמנטים עיצוביים צרפתיים ואיטלקיים. הלובר זכה לפרסום נוסף בתקופת שלטונו של לואי הארבעה עשר, הידוע גם כמלך השמש. הארמון היה מקום מושבה של המונרכיה הצרפתית עד שלואי הארבעה עשר העביר את חצרו לארמון ורסאי, והפך את הלובר למעון מלכותי לביקור בני מלוכה ונכבדים.מהארמון המלכותי למוזיאון
בעקבות המהפכה הצרפתית עבר הלובר את אחד השינויים המשמעותיים ביותר שלו כאשר הממשלה המהפכנית הפכה אותו למוזיאון ציבורי בשנת 1793. עם השנים גדל אוסף המוזיאון והבניין התרחב כדי להכיל את הרכישות החדשות. כמה תוספות ראויות לציון כוללות את אגף רישלייה (Richelieu Wing), שהושלם במאה ה-19, ובו שוכנת המחלקה לאמנות דקורטיבית (Decorative Arts Department) ודירות נפוליאון השלישי (Napoleon III) המפורסמות של מוזיאון הלובר.פלאים אדריכליים מודרניים
התוספת האחרונה והאיקונית ביותר לאדריכלות הלובר הגיעה בסוף המאה ה-20 עם יצירת הכניסה לפירמידת הזכוכית, שתוכננה על ידי האדריכל הנודע I.M. Pei. פירמידת הזכוכית, שהושלמה בשנת 1989, משמשת ככניסה הראשית של המוזיאון והיא מסמלת את מסירותו של הלובר לגישור בין ההיסטוריה של האמנות והאדריכלות לבין רגישויות מודרניות. בנוסף לפירמידה, חצר נפוליאון הפכה לחצר נפוליאון, הכוללת שילוב מובהק של סגנונות אדריכליים ישנים וחדשים, מה שמדגיש עוד יותר את ההתפתחות המתמשכת של הלובר כמוסד. היבט פחות מוכר בארכיטקטורה של הלובר הוא רשת המנהרות והמחסנים התת-קרקעיים שלו, שנבנו בשנות ה-80 כדי לתמוך באוסף המתרחב של המוזיאון. מבוך תת-קרקעי זה כולל שילוב של יסודות עתיקים ואלמנטים אדריכליים מודרניים, המגלמים את ההיסטוריה העשירה של הלובר ואת החדשנות המתמשכת. בניין מוזיאון הלובר נהנה מהיסטוריה יוצאת דופן המשתרעת על פני מאות שנים ומתגאה בסגנונות אדריכליים רבים. ממקורותיו כמבצר ועד אלמנטים עיצוביים מודרניים כמו פירמידת הזכוכית, הלובר הוא עדות חיה למורשת האדריכלית וההיסטורית של צרפת. בעודכם חוקרים את יצירות המופת האמנותיות השוכנות בין כתליו, שנדונו עוד ב"אוסף יצירות המופת במוזיאון הלובר", אל תשכחו להעריך את ההיסטוריה של הבניין עצמו, שהיא מרתקת ומשמעותית לא פחות מתכולתו.אירועים מפורסמים במוזיאון הלובר
מוזיאון הלובר, עם האוסף היוקרתי והארכיטקטורה המפוארת שלו, אירח אירועים משמעותיים רבים לאורך ההיסטוריה. מטקסים מלכותיים ועד להתרחשויות תרבותיות עכשוויות, קירות המוזיאון היו עדים לאירועים שסימנו הן את ההיסטוריה של צרפת והן את עולם האמנות. בחלק זה נעמיק בכמה מהאירועים הבולטים שהתרחשו במוזיאון הלובר ובדמויות האגדיות שביקרו באולמותיו.אירועים מלכותיים וענייני מדינה
בתקופתו כמעון למלכי צרפת, אירח הלובר מספר טקסים מפוארים ואירועים מלכותיים. אחד המשמעותיים שבהם היה טקס ההכתרה של הקיסרית ז'וזפין, אשתו של נפוליאון בונפרטה, שהתקיים בסלון הגדול של המוזיאון בשנת 1804. החדר הידוע כיום בשם גלריית אפולו היה מעוטר בפסלים ותכשיטים השייכים למשפחה הקיסרית לכבוד האירוע הגדול הזה. אירוע היסטורי נוסף היה חתונתם של הקיסר נפוליאון השלישי והקיסרית אז'ני בשנת 1853, שבה גרם המדרגות המלכותי של הלובר שימש ככניסה מפוארת לזוג המלכותי. זה היה אחד העניינים הממלכתיים הבולטים האחרונים שנערכו בלובר לפני שהוסב רשמית למוזיאון בשנת 1793.ביקורים של אישים מפורסמים
במשך מאות שנים, מוזיאון הלובר קיבל אורחים בולטים רבים שנשבו בעושרו האמנותי ובגדולתו. נפוליאון בונפרטה עצמו היה מבקר תדיר והשתמש במוזיאון כרקע לאירועים ממלכתיים רבים, ולעתים קרובות הזמין יצירות אמנות כדי לחגוג ניצחונות והישגים. דמויות בולטות אחרות שביקרו בלובר כוללות את יוהאן וולפגנג פון גתה, ויקטור הוגו, ליאו טולסטוי, קלוד מונה ואפילו הביטלס.אירועי תרבות עכשוויים
בעוד הלובר נשאר בעיקר מוזיאון, הוא גם אימץ אירועי תרבות מודרניים, והפך למקום נחשק לאירועים בעלי פרופיל גבוה. בשנים האחרונות משמש הלובר תפאורה לתצוגות אופנה יוקרתיות של מותגי יוקרה כמו דיור ולואי ויטון, כאשר פירמידת הזכוכית האייקונית של המוזיאון משמשת כחלון ראווה דרמטי לאירועי המסלול. קונצרטים בתוך אולמות המוזיאון הפכו גם הם לחלק יקר מהחיים העכשוויים של הלובר. בשנת 2014, הזמרת ביונסה ובעלה ג'יי זי עלו לכותרות ברחבי העולם כאשר צילמו בחשאי קליפ לשיר "Apes**t" במוזיאון לאחר שעות ארוכות, והציגו באופן דרמטי יצירות מופת כמו המונה ליזה, הניצחון המכונף של סמותראקיה וונוס דה מילו. הלובר נכנס גם לעולם הקולנוע, ושימש כאתר צילומים מרכזי לסרטים כמו "צופן דה וינצ'י", שראה מיליוני צופים ברחבי העולם שנשבו ביצירות המופת האמנותיות של המוזיאון ובאווירה המסתורית. מוזיאון הלובר היה עד לאירועים מפורסמים רבים, היסטוריים ועכשוויים כאחד, שתרמו למוניטין שלו כסמל של תרבות, אמנות והיסטוריה. מימיו כמקום מלכותי לאירועים ממלכתיים ועד למעמדו הנוכחי כאייקון תרבותי עולמי, הלובר נותר חלק בלתי נפרד מהזהות הצרפתית ומגדלור להשראה אמנותית ברחבי העולם.המשמעות האמנותית של תערוכות מוזיאון הלובר
התערוכות במוזיאון הלובר אינן רק חגיגה ויזואלית לחובבי אמנות; הם מציעים צלילה עמוקה לתוך התנועות האמנותיות, ההקשר התרבותי והמשמעות ההיסטורית של העבודות המוצגות. עם אוסף המשתרע על פני למעלה מתשעת אלפים שנה, מתרבויות עתיקות ועד המאה ה -21, הלובר הוא מוסד שאין שני לו המספק הבנה מקיפה של תולדות האמנות העולמית, ומציג את התפתחותו ואת ההשפעה שהותירה על חברות ברחבי העולם. המוזיאון מכיל אוסף נרחב של ציורים, פסלים ואמנויות דקורטיביות מתקופות הרנסנס, הבארוק, הרומנטיקה והניאו-קלאסית, בין רבים אחרים. לכל תנועה אמנותית המיוצגת בלובר יש את הסגנון והמאפיינים הייחודיים שלה שעיצבו את מהלך תולדות האמנות. אפשר לחקור את השפעת הרנסנס האיטלקי ביצירות מופת כמו המונה ליזה של לאונרדו דה וינצ'י או להתעמק בעולם הבארוק עם יצירות כמו מגדת העתידות של קאראווג'ו.יצירת הקשר לאמנות בתוך נרטיבים תרבותיים וחברתיים
כל יצירת אמנות המוצגת בלובר משקפת את האווירה התרבותית והחברתית שהשפיעה על יצירתו. לדוגמה, הניצחון המכונף המפורסם מאוד של סמותראקיה, פסל הלניסטי שעיטר בעבר את מקדש האלים הגדולים, מדבר כרכים על האמונות הדתיות והרוחניות של חברות עתיקות, כמו גם על הרגישויות האסתטיות שלהן. על ידי בחינת המקורות וההקשרים ההיסטוריים של יצירות אלה, המבקרים יכולים לקבל הבנה עמוקה יותר של התפקיד שהאמנות מילאה בעיצוב הציוויליזציה. הלובר גם מכיר בחשיבותה של האמנות העכשווית, ומבטיח שתערוכותיו יישארו רלוונטיות לקהל מודרני. עם תערוכות מתחלפות המציגות אמנים עכשוויים מרקעים מגוונים, המוזיאון משקף את טבעו המתפתח של עולם האמנות, מדגיש סוגיות חברתיות בוערות ומטפל בדאגות אמנותיות מודרניות. תערוכות מתחלפות אלה מעוררות דיאלוג וויכוח, והופכות את הלובר לכור היתוך של רעיונות, סגנונות וביטויים אמנותיים.דוגמאות לתערוכות עכשוויות בלובר
תערוכות עכשוויות שנערכו לאחרונה בלובר עסקו בנושאים כגון איכות הסביבה, פוליטיקה של מגדר וזהויות ותרבות דיגיטלית. על ידי מתן חשיבות שווה לנושאים כאלה בתוכניות שלהם, הלובר לא רק מטפח רוח של הכללה, אלא גם יוצר מרחב לחקירה אינטלקטואלית וחשיבה ביקורתית. תערוכות עכשוויות אלה מותחות לעתים קרובות את גבולות האמנות, מאתגרות דעות קדומות ומגדירות מחדש את תולדות האמנות מנקודת מבט עכשווית. לסיכום, המשמעות האמנותית של תערוכות מוזיאון הלובר טמונה ביכולתן להציג נרטיב מגובש של תולדות האמנות העולמית, לחבר את הנקודות בין תנועות אמנותיות שונות והקשרים תרבותיים שונים, ולספק תובנות על הנוף המשתנה ללא הרף של האמנות העכשווית. על ידי טבילה בעולם העשיר והמגוון של הלובר, המבקרים יכולים להעריך טוב יותר את כוחה הטרנספורמטיבי של האמנות ואת השפעתה המתמשכת על חברות אנושיות.מה הופך את הלובר ליעד חובה לביקור
מוזיאון הלובר בולט כיעד חובה לביקור ממגוון סיבות שהופכות אותו לייחודי באמת. כפי שהודגש בסעיפים קודמים, המוזיאון מתגאה באוסף שאין שני לו של יצירות מופת המשתרעות על פני תנועות אמנות שונות ותקופות היסטוריות. היסטוריית הבנייה העשירה שלו, הכוללת סגנונות אדריכליים שונים ופונקציות מתפתחות, מוסיפה לחוויה מעוררת ההשראה של ביקור במוזיאון. יתר על כן, חשיבותו האמנותית של הלובר מתחזקת על ידי תערוכות שאצרו בקפידה, המספקות הקשר ותובנה ליצירות השוכנות בין כתליו. יתר על כן, הלובר היה הבמה לאירועים מפורסמים רבים וביקורים של דמויות היסטוריות וסלבריטאים, מה שהופך אותו לחלק חיוני בהיסטוריה התרבותית העולמית. בקיצור, השילוב שאין דומה לו של אמנות, היסטוריה ומשמעות תרבותית הופך את מוזיאון הלובר ליעד חובה למטיילים מרחבי העולם, כולל אלה מישראל.שאלות נפוצות לגבי The Louvre Museum
הנה כמה שאלות נפוצות והתשובות עליהן שיעזרו לכם להבין טוב יותר את מוזיאון הלובר ואת משמעותו:- כמה זמן לוקח בדרך כלל לסייר במוזיאון הלובר? בעוד הזמן שלוקח לסייר בלובר משתנה בהתאם להעדפות ולתחומי העניין של האדם, מומלץ להקדיש לפחות כמה שעות או אפילו יום שלם כדי להעריך באופן מלא את אוסף האמנות והממצאים ההיסטוריים הנרחב של המוזיאון. המבקרים יכולים גם להצטרף לסיורים מודרכים, הנמשכים בדרך כלל בין 90 דקות לשעתיים.
- האם יש מתקנים זמינים עבור אנשים עם מוגבלויות? כן, מוזיאון הלובר מצויד במתקנים המיועדים לאנשים עם מוגבלויות, כולל מקומות חניה שמורים, גישה מועדפת, השכרת כיסאות גלגלים ושירותים מותאמים. בנוסף, אנשי צוות המוזיאון זמינים לסייע למבקרים עם מוגבלויות לאורך כל חוויותיהם.
- האם אוכל לצלם בתוך מוזיאון הלובר? הצילום מותר בדרך כלל בתוך המוזיאון, כל עוד הוא למטרות פרטיות ולא מסחריות. צילום פלאש, חצובות ומקלות סלפי אסורים. ייתכנו חריגים לכלל זה עבור תערוכות מתחלפות מסוימות או יצירות אמנות ספציפיות, ולכן מומלץ תמיד לבדוק אם יש שילוט או לבקש מצוות המוזיאון הבהרות.
- האם ניתן לסעוד במוזיאון הלובר? כן, יש כמה אפשרויות אכילה זמינות בתוך המוזיאון, כולל בתי קפה, מסעדות ומזנון חטיפים. החל מהמטבח הצרפתי המסורתי וכלה בחטיפים מהירים, יש מגוון אפשרויות שיתאימו לטעמים והעדפות שונים.
- מה המשמעות של הכניסה האייקונית לפירמידת הזכוכית של הלובר? פירמידת הזכוכית, שתוכננה על ידי האדריכל הנודע I.M. Pei, משמשת ככניסה הראשית של הלובר והיא סמל למודרניות ולחדשנות של המוזיאון. העיצוב השקוף של הפירמידה מאפשר גם כניסת אור טבעי ללובי התת קרקעי, ומציע ניגוד בולט לארכיטקטורה ההיסטורית של ארמון הלובר.
- האם יש סיורים מודרכים במלון The Louvre Museum ? כן, סיורים מודרכים זמינים במוזיאון הלובר, המציעים תובנה מקצועית על האוסף וההיסטוריה העצומים של המוזיאון. המבקרים יכולים לבחור מתוך מגוון רחב של אפשרויות סיור, כולל סיורים נושאיים, חוויות מאחורי הקלעים, וסיורים קבוצתיים פרטיים. מומלץ להזמין סיורים מודרכים מראש כדי להבטיח זמינות.